dune-3-1

Peščeni planet (Dune, 2021)

 

Petek, 22. oktobra 2021, ob 15. uri, v Kosovelovem domu Sežana:

PEŠČENI PLANET (Dune, 2021)

ZDA, Madžarska, Kanada, 2020, 2 uri 35 minut

 

Zgodba

Adaptacija znanstveno-fantastične klasike Franka Herberta. Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu. Znajde se sredi boja za ekskluzivno oskrbo najbolj dragocenega vira, ki obstaja, najdražjim elementom galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ki lahko odklene največji potencial človeštva, v katerem bodo preživeli samo tisti, ki zmorejo premagati svoj strah.

 

Filmu sledi pogovor, ki ga bo vodil Publicist in filmski kritik Matic Majcen.

 

Dogodek je, zaradi obveznega zagotavljanja PCT-ja, zaprt za dijake in študente ŠCSK Sežana (+ mentorje). Udeležencem bo veljal PCT pogoj, ki jim velja za vstop v šole. Pred vstopom v dvorano si morajo vsi zagotoviti brezplačno vstopnico na naši blagajni (odprta bo 30 minut pred dogodkom).

 

***

 

Filmšula v partnerstvo povezuje Kosovelov dom Sežana, Mladinski center Podlaga Sežana, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Višjo strokovno šolo Sežana in Klub študentov Sežana. Sofinancira jo Slovenski filmski center.

 

Kategorija: Dogodki Tags: