filmsula_mustang-dogodek

 

MUSTANG (Mustang, 2015)

Deniz Gamze Ergüven / Francija, Turčija, Nemčija, Katar / 94 min / podnapisi, turščina.

 

Zgodba:

 

Začetek poletja v obmorski vasici na severu Turčije. Lale in njene štiri sestre se na poti iz šole zaigrajo s skupino fantov. Nedolžna igra v očeh vaških varuhov morale hitro preraste v spolni škandal. Babica in stric, osramočena skrbnika deklet, se namenita radoživim upornicam pristriči peruti; družinski dom postaja iz dneva v dan bolj podoben zaporu, šolsko delo zamenjajo učne ure iz gospodinjstva, začne se dogovarjanje porok. Toda v sestrah tli neustavljiva sla po svobodi in vsaka na svoj način se borijo proti omejitvam, ki jim jih nalaga družba.
Prvenec mlade turške režiserke Deniz Gamze Ergüven je navdihujoča zgodba o petih odraščajočih sestrah in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije.

 

2. 5. 2021, od 8.00 do 23.00 : Spletni ogled filma, ki ga bomo omogočili le prijavljenim.  Prijavo pošljite na info@mcpodlaga.com.

6. 5. 2021, ob 18.00: Pogovor ob filmu bo vodila Marina Katalenić.

 

Povezava do spletnega pogovora ob filmu:

https://us02web.zoom.us/j/2249480019
Meeting ID: 224 948 0019

 

***

 

Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in traja od septembra 2020 do junija 2021. Če si želiš pobližje spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridruži!

 

Filmšula nas povezuje v partnerstvo z Mladinskim centrom Podlaga Sežana, Šolskim centrom Srečka Kosovela Sežana in Klubom študentov Sežana.

Kategorija: Dogodki Tags: