beremo-in-gledamo-3

 

Pogovorni večer KONJE KRAST bosta preko aplikacije ZOOM aplikacije vodila Rok Govednik in prevajalka knjige Marija Zlatnar Moe. Dogodek bo v sredo, 20. 1., ob 18.00.

 

Spletni ogled filma bo na voljo v nedeljo, 17. 1. 2021, od 8.00 do 24.00. Povezavo do filma bomo omogočili prvim 50 prijavljenim. Za prijavo na dogodek in spletni ogled filma nas kontaktirajte na nives@kosovelovdom.si.

 

O knjigi in filmu

Knjiga: Per Petterson/Konje krast/2003
Film: Hans Petter Moland/Konje krast/Norveška, Švedska, Danska, 2019/123 min

 

Zgodba:

Drama o ljubezni, izgubi, krivdi in zapuščini nacizma na Norveškem. November leta 1999. Sedeminšestdesetletni Trond Sander se po ženini smrti odseli iz Osla v majhno vasico na vzhodu Norveškega. Stoletje se bliža koncu in zdi se, da se končuje tudi njegovo življenje. Nekega zimskega večera spozna novega soseda Larsa, za katerega se izkaže, da je njegov stari znanec iz mladosti. Srečanje začne v njem prebujati spomine na leto 1948, ko je poletje preživljal z očetom v preprosti leseni koči ob reki. Spomini na dolge popoldneve v gozdu, jezdenje konjev in sečnjo dreves ga navdajo z občutki sreče, a mu v um prikličejo tudi prizore usodnih dogodkov, ki so obema spremenili življenje.

 

 

Kategorija: Dogodki